2014-05-26

Apie visagalį.

Jeigu ir buvo koks Dievas šiam pasauly, jo jau seniai nebėra. Mes, žmonės, gerokai pranokome jo lūkesčius. Nusiplovęs rankas, jis iškeliavo kurti kitų pasaulių.

'If there is a God then he will have to beg my forgiveness' - tokie žodžiai buvo iškalti vienoje iš koncentracijos stovyklos kamerų sienų.

Aš visada stebiuosi, kaip žmonės gali melstis kažkokiam žilam senukui, kuris gyvena arba negyvena padangėse. Ar tai malonė ir išganymas? O, gal kvailybė ir paprasčiausias nuolaidumas? 

Šėtono ir Dievo žaidimas.

Taisyklės:
1. Privalai padaryti nuodėmę.
2. Dėl nuodėmės kaltinti Šėtoną.
3. Keliaklūpsčiauti prieš Dievą. Meldžiant atleidimo, žinoma.
4. Tada išpažinti nuodėmes vienam Dievo pakalikų.
5. Sukalbėti keturias 'Sveika Marija' ir tris 'Tėve mūsų'.

Vualia! Dabar Tu sin-free, kaip sakant. Bet, eik, įgyvendink kokia kitą nuodėmę. Show must go on.

Dievas išpirks Tavo kaltes už Tave patį, išganys sielą, išlaisvins nuo skurdo pančių, parodys kelią ir visokiais kitokiais nuostabiais ir maloningais būdais padarys Tavo varganą žemės gyventojo gyvenimą nors šiek tiek lengvesnį. Tai pažadėta. Tu tik vaikščiok sekmadieniais į bažnyčią ir melskis du kart per dieną.

Ir ne, aš ne bedievė. Tikiu į aukštesnę galią, žmogaus egzistenciją po mirties. Bet aš atsisakau tikėti į sukurtą šabloną ir gyventi pagal absurdiškas taisykles.

Bet kuriuo atveju, žaviuosi, kai žmonės, kurie jaučiasi pasiklydę gyvenime, ieškantys atsakymų bendrauja su Dievu, ieško jo įvairiausiose kertelėse...tai gražu. Nes nuoširdu ir tikra.

Tikėjimas ir dvasingumas taip pat toli nuo religijos, kaip kad saulės šviesa nuo mėnulio šviesos.

Būk geras žmogus, todėl, kad nori tokiu būti. Vadovaukis savo moralės principais ir kurk juos, nuolat atnaujink. Nebūk priverstinai geras, tik todėl, jog bijai būti nubaustas. Gerbk tik tada, kai žmogus yra vertas Tavo pagarbos. Ne iš baimės.




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą